Μουσικό

Ένα μήνα μετά την ίδρυση του συλλόγου δημιουργήθηκε μια πολυμελής ορχήστρα και 12 ακόμη ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς και ερμηνευτές.

Κύριο μέλημα του τμήματος ήταν και είναι η πραγματοποίηση αφιερωμάτων σε καταξιωμένους έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.

Μέχρι στιγμής το μουσικό τμήμα μετράει 4 αφιερώματα σε μεγάλους μουσουργούς: Σταύρο Κουγιουμτζή, Απόστολο Καλδάρα, Μάνο Λοίζο και Βασίλη Τσιτσάνη.

Τα αφιερώματα αυτά ήταν άρτια οργανωμένα, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία καθώς η τεχνική απόδοση των τραγουδιών αλλά και η ερμηνεία των τραγουδιστών ήταν κατά γενική ομολογία πολύ καλή ενώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκπληκτική.

Η πιο πρόσφατη μουσική παράσταση έγινε την Δευτέρα 8 Μαίου και είχε τίτλο «Ανθολόγιο Λαϊκού και Ρεμπέτικο τραγουδιού». Το σκηνικό μετέφερε νοερά το κοινό σε ένα καπηλειό του’50 με τους μουσικούς και τους θαμώνες του ενώ συμμετείχαν χορευτές και χορεύτριες της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Πάτρας. Η σκηνοθεσία ήταν του κ. Βαγγέλη Σιδέρη και η ενορχήστρωση του κ. Τριανταφυλλίδη Δημήτρη.

Η κριτική του κόσμου υπήρξε κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, επισημαίνοντας μάλιστα πως «οι Μακεδνοί» αποτελούν πλέον εγγύηση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Το μουσικό τμήμα εκτός από τα αφιερώματα αυτά συνοδεύει μουσικά πολλές εκδηλώσεις και συνεστιάσεις του συλλόγου ενώ αρκετές φορές έχει ψυχαγωγήσει αφιλοκερδώς πάντα, τροφίμους γηροκομείων και ψυχιατρικών και άλλων ιδρυμάτων. Επίσης συμμετείχε σε μουσικές βραδιές σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κοζάνης στα πλαίσια των « Λασσανείων » που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η Δημοτική επιχείρηση πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής.

Μελλοντικός στόχος των μελών του τμήματος είναι η παρουσίαση της δουλειάς τους σε άλλες περιοχές της χώρας μας και όχι μόνο.