ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ” ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κοζάνης “ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ”, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, συμμετείχε στην κοινή δράση <LET΄S DO IT>, για τον καθαρισμό του πλανήτη, την Κυριακή 6/4/2014, καθαρίζοντας την περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ”.


Παράσταση από το Τμήμα Ενηλίκων των ΜΑΚΕΔΝΩΝ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης Σάββατο 1/3/2014

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η έντονη βροχόπτωση, δεν επέτρεψαν στο σύλλογο των Μακεδνών, να δώσει την καθιερωμένη και προγραμματισμένη παράσταση,στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης ,το Σάββατο 1/3/2014, και ώρα 9 μ.μ., στο πλαίσιο της Αποκριάς. Οι Μακεδνοί, απτόητοι, χόρεψαν στην αίθουσα του Συλλόγου τους, όπου συγκεντρώθηκε και πλήθος κόσμου, που παρακολούθησε με ενθουσιασμό το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων με τις πανέμορφες στολές, που παρουσίασε χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας. Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και συνάμα ανοιχτή , σε όποιον είχε την ευχαρίστηση να επισκεφθεί το σύλλογο των Μακεδνών. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 


28/2/2014: Μετάβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ» στην Αλεξανδρούπολη μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μετάβαση του Πολιτιστικού μας Συλλόγου,στην Αλεξανδρούπολη,όπου αναβίωσε έθιμα της Αποκριάς της Κοζάνης ,με κυρίαρχο το έθιμο του φανού. Οι «ΜΑΚΕΔΝΟΙ», όπως πάντα , με τη ζωντάνια, το κέφι, τα κεράσματα και την ζεστή και ανοιχτή καρδιά, ξεσήκωσαν και καθήλωσαν συγχρόνως το κοινό της Αλεξανδρούπολης, που τους παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφερον.
Η παρασταση τους στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,η οποία δεν οφείλεται μόνο στους χορευτές,αλλά και στον χοροδιδασκαλo τους, κο Λίτο Σταύρο,ο οποίος τους συνόδευε και είχε την εποπτεία και τον γενικό συντονισμό της. Οι πάντες έμειναν ενθουσιασμένοι, και οι ΜΑΚΕΔΝΟΙ, αφού ευχαρίστησαν από καρδιάς τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «ΑΚΡΙΤΕΣ», για την τιμή και την πρόσκληση, να συμμετάσχει ο σύλλογος τους, στην όμορφη και συνάμα εντυπωσιακή έκδηλωση του,με τίτλο: <<Τούτες οι μέρες τόχουνε, Τούτες οι εβδομάδες>>,και αφού τον συνεχάρησαν για την άψογη οργάνωση,αλλά και την εγκάρδια φιλοξενία του,  πήραν το δρόμο της επιστροφής,την επομένη,  Σάββατο 1/3/2014.


Ετήσιος χορός του Συλλόγου και Κοπή Βασιλόπιτας την 8/2/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας και η Κοπή Βασιλόπιτας ,την 8/2/2014, στο κέντρο Villa Παλάτι ,στο Βατερό Κοζάνης. Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου, που πάντα με πολλή αγάπη πλαισιώνει όλες τις εκδηλώσεις μας. Οι άρχοντες της τοπικής κοινωνίας τίμησαν, δια της παρουσίας τους, και χαιρέτισαν την εκδήλωσή μας. Τα παιδικά τμήματα, υπό την καθοδήγηση, της χοροδιδασκάλισσας κας Κων/νας Μητροπούλου, χόρεψαν με πολύ μεράκι, ικανοποιώντας γονείς και κοινό και το φλουρί, της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, έπεσε στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Τους ευχόμεθα να έχουν δύναμη, υγεία και να συνεχίσουν ,απερίσπαστα, το έργο τους. Όλος ο κόσμος διασκέδασε με την καρδιά του ,μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ,υπό τους ήχους της μουσικής ,του εξαίρετου μουσικού σχήματος «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ». Το χορό μας τίμησε, δια της παρουσίας του, και ο καθόλα αξιόλογος και αναγνωρισμένος μουσικός από τα Γιάννενα, ο Ηλίας ο Πλαστήρας, ο οποίος ήρθε να διασκεδάσει μαζί μας, αλλά δεν παρέλειψε να μας διασκεδάσει και ο ίδιος με την υπέροχη φωνή του. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ» στην κοινή προσπάθεια «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ»

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην κοινή προσπάθεια, «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ», προκειμένου να βοηθηθεί ένα παιδί της πόλεώς μας, να αποκαταστήσει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του,στο εξωτερικό, και παρουσίασε στις 2/2/2014,στην αίθουσα “ΦΙΛΙΠΠΟΣ”, με το εφηβικό τμήμα του συλλόγου,χορούς από την περιοχή Φλώρινας, θέλοντας να δώσει το στίγμα, ότι η Κοινωνική Αλληλεγγύη μας αφορά όλους, μικρούς-μεγάλους.


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ»

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα μέλη και οι Χορευτές μας, γιόρτασαν στην αίθουσα του Συλλόγου,πίνοντας και χορεύοντας. Ο μεγάλος μπουφές με τα πλούσια εδέσματα και το εξαίρετο μουσικό σχήμα «Κορύβαντες», που μας διασκέδασε αφιλοκερδώς και η όμορφη διάθεση των χορευτών,συνετέλεσαν τα μέγιστα, ώστε να ακολουθήσει ένα τρικούβερτο γλέντι, μέχρι αργά. Όλοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και αντάλλαξαν ευχές, για Καλές Γιορτές, Υγεία και ένα Σύλλογο με μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες την καινούρια χρονιά,το 2014.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Η χορωδία του Πολιτιστικού μας συλλόγου, «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ», συμμετείχε, με μεγάλη επιτυχία, στη συνάντηση χορωδιών, που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και η ΔΕΗ Α.Ε., την Παρασκευή 13/12/2013, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, και το Σάββατο 14/12/2013, στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, όπου συμμετείχαν επίσης η μικτή Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και η Πολυφωνική Χορωδία ΒΔΩΠ. Και οι τρεις Χορωδίες συγκίνησαν το πλήθος των ακροατών, που τις παρακολούθησε και απέσπασαν άριστες κριτικές.