Χορωδία

 Ένα χρόνο περίπου μετά την ίδρυση του συλλόγου μια ομάδα μελών που τους ένωνε η αγάπη για το παραδοσιακό τραγούδι ίδρυσε το χορωδιακό τμήμα.  Η χορωδία αριθμεί περίπου 35 μέλη με επικεφαλής τον μαέστρο  κ. Βαγγέλη Βέττα. 
          Στα 10 χρόνια λειτουργίας του χορωδιακού τμήματος  έχουν  διοργανωθεί  αρκετές εκδηλώσεις στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, όπως εορταστικές παραστάσεις με κάλαντα του δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς επίσης και μια εκδήλωση με τίτλο “εις την πόλιν”, ένα ταξίδι στη μουσική της καθ’ ημάς Ανατολή” με τραγούδια και ύμνους από την Κωνσταντινούπολη όπου και απέσπασε άριστες κριτικές.
          Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις άλλων συλλόγων και φορέων της πόλης, ενώ δεν είναι λίγος ο αριθμός συμμετοχών σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε τοπικά κανάλια  με την ευκαιρία θρησκευτικών και εθνικών εορτών, αφού μπορεί να παρουσιάσει τραγούδια με ανάλογο περιεχόμενο. Παράλληλα συνοδεύει τις εκδηλώσεις των χορευτικών τμημάτων τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια. 
          Από τις τελευταίες εμφανίσεις της χορωδίας των Μακεδνών αξίζει να αναφέρουμε το αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη “Λευτέρη Παπαδόπουλο”, το “Αφιέρωμα στα τρένα” στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κοζάνης, συμμετοχή στο αφιέρωμα στο “Νίκο Γκάτσο” στο πνευματικό κέντρο του δημοτικού διαμερίσματος Κρόκου, αφιέρωμα στο“Νέο Κύμα” με συμμετοχή του ίδιου  του μουσικοσυνθέτη κ. Γιάννη  Σπανού και της συντοπίτισσάς μας κ. Καλλιόπης Βέττα, αφιέρωμα στο “ρετρό τραγούδι” με συμμετοχή της κ. Άντζελας Ζήλια, συμμετοχή στο 10  και 30 φεστιβάλ χορωδιών ελληνικού τραγουδιού του δημοτικού διαμερίσματος Αιανής.  Αφιέρωμα στο μεγάλο Ισπανό και θεατρικό συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα με τη συμμετοχή της κ. Καλλιόπης Βέττα. Αφιέρωμα στο «Γιώργο Ζαμπέτα».