ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ..!!!! (ΠΑΡΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ) ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 3/3/2016



Υπό τους ήχους των χάλκινων, την Τσικνοπέμπτη, 3/3/2016, η χορευτική ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Οι Μακεδνοί» διέσχισε τις γειτονιές της Κηφισιάς-Βότση Καλαμαριάς Θεσ/νίκης. Τα θερμά χειροκροτήματα και οι ευχές των κατοίκων της περιοχής, που βγήκαν στα μπαλκόνια, βγήκαν από τα καταστήματα ενθουσιασμένοι, δημιούργησαν μία επιπλέον όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα!!

Όλοι παρακολούθησαν το συναπάντημα των τριών Συλλόγων, του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Κηφισιάς-Βότση, του Αθλητικού Πολιτιστικού «Ναύαρχος Βότσης» και του Πολιτιστικού Ποντιακού Ν.Βότση «οι Μίθριοι». Όλοι οι Σύλλογοι μία ζεστή αγκαλιά, χόρεψαν σε κεντρικό σημείο της περιοχής και στη συνέχεια,όλοι μαζί, κατευθύνθηκαν στο πάρκο Κηφισιάς, όπου στήθηκε και άναψε ο φανός!!!

«Οι Μακεδνοί» αναβίωσαν το πιο αυθεντικό και πανάρχαιο έθιμο, το πλέον αντιπροσωπευτικό της Κοζανίτικης Αποκριάς, με κορυφαίο τον καλό φίλο και γνήσιο Κοζανίτη, Μιχάλη Παλέντζα, που τραγούδησε, με την υπέροχη φωνή του, αποκριάτικα τραγούδια ,ενώ οι χορευτές τα επαναλάμβαναν με κυκλωτικούς αργόσυρτους χορούς!!

Η ντοπιολαλιά, το μοναδικό χιούμορ, η σάτιρα ,τα χρώματα, τα χάλκινα ,ο χορός, τα κιχιά και το γλυκό κόκκινο κρασί, που πρόσφεραν «οι Μακεδνοί» σε όλους τους θεατές και φίλους ,ζέσταναν την ψυχή τους ,φώτισαν τα πρόσωπά τους και ελευθέρωσαν τη σκέψη τους …..!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον υπεύθυνο διοργανωτή των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κηφισιάς-Βότση και τον πρόεδρο του κο Μαλακάτα Νίκο, για την άψογη υποδοχή, την ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία και τη αγάπη, την οποία εισπράξαμε..!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δύο Συλλόγους «Ναύαρχο Βότση» και «Μίθριοι» και τους προέδρους τους, για την συνδιοργάνωση των όμορφων αυτών εκδηλώσεων, και την χαρά να ξανανταμώσουμε!

Ευχαριστούμε το Δήμο Καλαμαριάς ,υπό την αιγίδα του οποίου τελέστηκαν όλα, με πρωταγωνιστή τον ίδιο το Δήμαρχο. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να δεχθούμε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του ιδίου προσωπικά!

Τέλος, γι’αυτό το όμορφο ταξίδι στα μονοπάτια της Κοζανίτικης Παράδοσης, ευχαριστούμε τον κορυφαίο τραγουδιστή και φίλο Μιχάλη Παλέντζα, την σύζυγό του Σούλα Παλέντζα, τους χοροδιδασκάλους μας Νίκο Καμπέρη και Αντώνη Μαρτίνη, όλη την χορευτική ομάδα και τα μέλη που ακολούθησαν, και φυσικά τον οδηγό μας, και υπέροχο διασκεδαστή, Μανώλη Μάραντο!


                                                                 ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ
                                                                   ΤΟΥ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                               
                                   
                                                                                                             




























       
                                                      


                                                                         
.