«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ,την Κυριακή, 29/3/2015, στην Αίθουσα Τέχνης, η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ», με τίτλο «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ», οδηγώντας τους θεατές στην μαγεία και το όνειρο εκείνης της χρυσής εποχής, που γέμισε τη ζωή μας με μελωδίες και αναμνήσεις. Μία εποχή, υπέροχα ρομαντική, αληθινή και ξεχωριστή, που μας εμπνέει, και είναι σημείο αναφοράς στον σύγχρονο Κινηματογραφικό μας Πολιτισμό! Τότε που γεννήθηκαν σπουδαία και αγαπημένα τραγούδια, από σπουδαίους μουσικούς δημιουργούς, με τα οποία αξιόλογοι σκηνοθέτες, τόσο αριστοτεχνικά, επένδυσαν μουσικά τις υπέροχες Ελληνικές ταινίες!!.


Στην εκδήλωση αυτή, εκτός από την χορωδία « των Μακεδνών», συμμετείχαν 6 (έξι) ακόμα χορωδίες Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, και συγκεκριμένα: Αγίου Αθανασίου Κοζάνης(Παιδική και Ενηλίκων), Καρυδίτσας «Ο ΓΑΥΡΟΣ», Κρόκου «ΙΩΑΚΕΙΜ ΛΙΟΥΛΙΑΣ», Κάτω Κώμης, Λιβαδερού και Νέας Χαραυγής, όλες υπό την Δ/νση του μαέστρου Βαγγέλη Βέττα. Την σκηνοθεσία της εκδήλωσης είχε ο Γιάννης Καραχισαρίδης, και την επιμέλεια οπτικού υλικού ο Νίκος Κέφαλος. Όλοι τους κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε, μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, ο μεγάλος αυτός μουσικός πλούτος, μέσα από το άκουσμα , το θέαμα, και το άρωμα του Ελληνικού Κινηματογράφου, να ξυπνήσει συναισθήματα και αναμνήσεις, να επιφέρει ψυχική ευφορία , και κυρίως να ταξιδέψει τους θεατές !!..

« Μέσα στην θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες, αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.»Οδ. Ελύτης.

Με αυτές τις λίγες αράδες του καταξιωμένου Πνευματικού μας Ταγού, Οδυσσέα Ελύτη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ», εκφράζει τις ευχαριστίες του, στον τέως Καλλιτεχνικό Δ/ντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης Γιάννη Καραχισαρίδη, για ό,τι πρόσφερε στον τόπο μας, όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας σε όλους την δυνατότητα να γνωρίσουν την σπουδαία τεχνική αρτιότητα και αισθητική αξία των έργων του, αλλά και την ευγένεια και καθαρότητα του λόγου του. Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος, που είχε την μεγάλη τύχη, και την ιδιαίτερη τιμή να γνωρίσει τον Γιάννη Καραχισαρίδη, και να δεχθεί την ανιδιοτελή και πολύτιμη βοήθειά του, στην σκηνοθεσία της ανωτέρω εκδήλωσης, τον ευχαριστεί θερμά, και του εύχεται να είναι πάντα υγιής και να συνεχίσει, απερίσπαστα, να υπηρετεί τον Πολιτισμό, που είναι απέραντος σαν τη ζωή, ένα διαρκές γίγνεσθαι…

Ευχαριστεί επίσης τον Νίκο Κέφαλο για την ανιδιοτελή και πολύ σημαντική βοήθειά του, στο να προβληθεί όλο αυτό το εγχείρημα!.

Ευχαριστεί όλες τις χορωδίες , που συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι των αναμνήσεων και των συναισθημάτων !!..

Ευχαριστεί τον ένα και μοναδικό μαέστρο όλων των χορωδιών, τον Βαγγέλη το Βέττα, για την μεγάλη του προσπάθεια στην εκδήλωση, αλλά και την όμορφη και δελεαστική του πρόταση για την πραγμάτωσή της, καθώς και όλους ανεξαιρέτως τους μουσικούς, που στήριξαν μουσικά την παράσταση.

Ευχαριστεί όλους τους συντελεστές που βοήθησαν ,ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να πραγματοποιηθεί η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση: Τον Ο.Α.Π.Ν. του Δήμου Κοζάνης και την πρόεδρο του Φανή Φτάκα. Τους χορηγούς :«Ιωαννίδης α.ε. welcome», «tiptop», «Va Bene», «Bo cafe», Κοτόπουλα « ΤΟ ΠΕΤΕΙΝΑΡΙ», Καφεμεζεδοπωλείο «ο ΠΈΡΠΙΡΑΣ», και τους χορηγούς επικοινωνίας: TOP CHANNEL ,FLASH TV, KozaniMedia, KOZANI.TV,KOZAN.GR NEWS και Veto91FM.

Τέλος ευχαριστεί τους φίλους, και όλο τον κόσμο , που στηρίζει τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

 ΜΕ ΤΙΜΗ 

ΤΟ Δ.Σ.