Η ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 12/2/2015

Την Αποκριά της Κοζάνης, με την αναβίωση του πιο αυθεντικού και παραδοσιακού Κοζανίτικου εθίμου, το άναμα του φανού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ», έζησαν οι δημότες του Δήμου Καλαμαριάς θεσ/νίκης, μέσα στον αύλειο χώρο του 4ου-5ου Λυκείου, την Τσικνοπέμπτη, 12/2/2015.


Γύγω από το βωμό της φωτιάς, «οι Μακεδνοί», με πρωτοχορευτή τον γνήσιο Κοζανίτη Μιχάλη Παλέντζα, χόρεψαν και τραγούδησαν αποκριάτικα τραγούδια, συμπαρασύροντας και όλο τον κόσμο, που είχε συγκεντρωθεί εκεί, αψηφώντας το έντονο κρύο!.,σε μια τεράστια αγκαλιά κεφιού, γέλιου και γλεντιού!..
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ» του Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Ν. Βότση « ΟΙ ΜΙΘΡΙΟΙ» και τον Πολιτιστικό- Εξωραϊστικό Σύλλογο Κηφισιάς-Βότση, κάλεσαν τους « Μακεδνούς», για να τσικνίσουν όλοι μαζί παρέα και να ζήσουν την Κοζανίτικη αποκριά, που δεν είναι τίποτε άλλο από τραγούδι ,γλέντι και φωτιά!!!..
Η Παράδοση, η φωτιά , τα χάλκινα, ο χορός, το τραγούδι, η σάτιρα, τα χρώματα , το μεράκι, τα γέλια ,τα φωτεινά πρόσωπα και το κέφι, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά, που δεν επέτρεψαν σε κανένα να παραμείνει ένας απλός ή και ψυχρός παρατηρητής. Όλος ο κόσμος μια ατέλειωτη παρέα, σε μια φιλόξενη αγκαλιά, ελευθερώθηκε, γλέντησε με την ψυχή του, γέλασε με την καρδιά του και βίωσε ένα αυθεντικό και ζωντανό έθιμο, που θα θυμάται και θα αναπολεί!!....
Η Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Καλαμαριάς, για την τιμή και την πρόσκληση, και κάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την πόλη μας, για να ζήσει και να απολαύσει την Κοζανίτικη Αποκριά, εκεί όπου δεν χρειάζεται εισιτήριο, καρδιά ζεστή και ανοιχτή χρειάζεται!..

‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την πολύ ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία τους!.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μιχάλη Παλέντζα και την σύζυγο του Σούλα,για την συμμετοχή τους, και την ουσιαστική, και άκρως αποτελεσματική βοήθειά τους!..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χοροδιδασκάλους  και στους χορευτές μας,για την πολύ όμορφη παρουσία!!..




ΜΕ ΤΙΜΗ 
ΤΟ Δ.Σ.