ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 17/1/2015

Με εκλεκτούς επίσημους προσκεκλημένους, με αξιότιμους εκπροσώπους Φορέων της Τοπικής Κοινωνίας και Πολιτιστικών Συλλόγων, με καλούς φίλους και πολύ κόσμο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης <Οι Μακεδνοί>, πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του και την κοπή Βασιλόπιτας, στην όμορφη αίθουσα δεξιώσεων «ΒΙΛΑ ΠΑΛΑΤΙ», υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος «Κοζανίτικη Φανφάρα».
Την έναρξη της εκδήλωσης έκαναν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με υπέροχους χορούς, που απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα όλων, και έδωσαν ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση στους γονείς και την χοροδιδασκάλισσά τους, κα Μητροπούλου Κων/να.
Στη συνέχεια έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας για το Σύλλογο, το φλουρί της οποίας έπεσε στα παιδικά του τμήματα. Η Πρόεδρος ευχήθηκε στα παιδιά «Καλή Χρονιά», «Υγεία» και «Καλή Πρόοδο», και σε όλο τον κόσμο « Υγεία, Ευτυχία, Αισιοδοξία και Ελπίδα».<< Τα παιδιά μας ,τόνισε, θα είναι οι αυριανοί μεταφορείς των αξιών της Παράδοσης και του Πολιτισμού στις επόμενες γενιές. Μέσα από την συλλογικότητα και την κοινή δράση, θα τους δοθεί η δυνατότητα να συναισθανθούν και να γευτούν την χαρά της δημιουργίας, θα ικανοποιηθεί η ανάγκη τους να εκφρασθούν ελεύθερα, και θα καλλιεργηθεί η κριτική σκέψη, που θα δίνει χρώμα και άρωμα ελευθερίας σε κάθε βήμα της ζωής τους!!..''>>
Ακολούθησε μια όμορφη βραδιά με ζωντάνια, κέφι και πολύ χορό!..Με έντονη την ανάγκη της ψυχής να γλεντήσει και να εκφραστεί, και ξεχνώντας τα όποια προβλήματα η κρίση των καιρών έχει επιφέρει, όλοι αφέθηκαν στις λάγνες σειρήνες της παραδοσιακής μουσικής!!...
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας, κος Τσότσος Παύλος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης, κα Τασοπούλου Ελένη, με εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και υποψήφιοι κομμάτων των προσεχών εκλογών.
Ο κος Τσότσος χαιρέτησε την εκδήλωση, μεταφέροντας τις ευχές του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κου Καρυπίδη Θ., και δήλωσε ότι ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, προσφέροντας την βοήθειά του με κάθε τρόπο!... Η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κο Τσότσο και τόνισε: « Έχουμε ιερό χρέος στη διάσωση και διάδοση του Πολιτισμού μας, που είναι απέραντος σαν τη ζωή, γιατί εκεί αποτυπώνονται πολιτιστικές μνήμες αιώνων, και αποθησαυρίζεται η παγκόσμια ιστορία!!..»
Η Διοίκηση του Συλλόγου θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει, από καρδιάς α) τον Επιχειρηματικό κόσμο της Κοζάνης , που με χαρά και γενναιοδωρία στήριξε την εκδήλωση του ετήσιου χορού, με προσφορά δώρων, για την διενέργεια της λαχειοφόρου αγοράς β) όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, για την διαφήμιση και προβολή της εκδήλωσης, αλλά και για την τιμή να παραβρεθούν κάποιοι και να καλύψουν μέρος αυτής (TOP CHANNEL,KOZANIMEDIA,VETO NEWS) γ) τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για την τιμητική παρουσία με εκπροσώπους τους ,και συγκεκριμένα : Τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Καλαρρυτών «Η ΠΙΝΔΟΣ», τον Σύλλογο για την διαφύλαξη της Κοζανίτικης Παράδοσης «ΚΑΣΜΙΡΤΖΙΔΙΣ», τον Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ», τον Σύλλογο Βοϊοτών Κοζάνης, τον Σύλλογο Μεταξιωτών Κοζάνης, τον Πρότυπο Πολιτιστικό Σύλλογο ΖΕΠ Κοζάνης, και τον Σύλλογο Κάτω Κώμης Κοζάνης. Ευχαριστεί επίσης όλους τους συντελεστές , που βοήθησαν στην πραγμάτωση της εκδήλωσης και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, φίλους, χορευτές, χορωδούς, μέλη του Συλλόγου και χοροδιδασκάλους, που με την παρουσία και την αγάπη τους, της έδωσαν την βαρύτητα , που της άρμοζε!

Σας ευχαριστούμε όλους, μέσα από την καρδιά μας!


ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.