ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/5/2014 ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

<<Οι Μακεδνοί>> πέρασαν υπέροχα στην διήμερη εκδρομή,  που πραγματοποίησαν, το Σάββατο 10/05/2014,  στην  πανέμορφη  λίμνη  Πλαστήρα ,δημιούργημα της φύσης και του ανθρώπου. 


Την ιδέα  της δημιουργίας της οραματίστηκε ο σπουδαιος πολιτικός και στρατιωτικός Νικόλαος Πλαστήρας,ο μεγάλος πατριώτης,ο ονομαζόμενος <<Μαύρος Καβαλάρης>>,προς τιμήν  του οποίου μετονομάστηκε η λίμνη και πήρε το όνομα του,όπως και το μουσείο,που είναι αφιερωμένο στη ζωή του και βρίσκεται στην γενέτειρα του, το Μορφοβούνι, το οποίο <οι Μακεδνοί> επισκέφθηκαν. Επισκέφθηκαν επίσης παραδοσιακά χωριά, που απλώνονται στις όχθες της λίμνης,αλλά και στις κατάφυτες πλαγιές των Αγράφων και εξαιρετικά θρησκευτικά μνημεία, απαράμιλλης ομορφιάς και γαλήνης, όπως την Ι. Μονή Παναγίας Πελεκητής κ.λ.π. Έμειναν ενθουσιασμένοι από την αρμονία και την ομορφιά του τοπίου,και μόνο όταν έφτασαν στο φράγμα της λίμνης,κατανόησαν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη περίπτωση αρμονικής ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον!!! Γιατί, μόνο όταν βλέπει κανείς το φράγμα, τότε μόνο αντιλαμβάνεται, ότι η λίμνη είναι τεχνητή! 
Το βράδυ του Σαββάτου,αφού τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο τους, έφαγαν και γλέντησαν με την καρδιά τους μέχρι αργά, και συνέχισαν με  καντάδες, για όποιον είχε την απρονοησία  να πέσει για ύπνο...Το κέφι ,το γέλιο και οι ζεστές καρδιές ξεσήκωσαν τα πάντα και δημιούργησαν σε όλους στιγμές ευφορίας και απόλυτης ευχαρίστησης.
Την επόμενη ημέρα,Κυριακή 11/05/2014,συνέχισαν την περιήγηση τους στη λίμνη και προς το βραδάκι, αφού επισκέφτηκαν και τα Τρίκαλα, επέστρεψαν στην Κοζάνη, απόλυτα ικανοποιημένοι και γεμάτοι από τις εικόνες σπάνιας ομορφιάς, που τους χάρισε η λίμνη Πλαστήρα και από τις θαυμάσιες στιγμές που έζησαν!!! Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε  με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και με τον καθόλα άψογο οδηγό Μανώλη Μάραντο.Τον ευχαριστούν  από την καρδιά τους!
Η λίμνη Πλαστήρα είναι εκ φύσεως Μοναδική!!! Αξίζει να την επισκεφθείτε!!!...